fbpx

Ledige lejligheder i Randers

En by for alle

Den midtjyske by, Randers, er med sine 62.000 indbyggere Danmarks 6. største by. Byen, som blot ligger 39 kilometer fra den jyske hovedstad, Aarhus, byder på gode uddannelsesmuligheder, institutioner og transportforbindelser. I Randers finder du aktiviteter for alle aldre: Hvad enten du er til kulturelle tilbud, storslået natur eller shopping og sjove oplevelser, kan du finde det i Randers.

Når du leder efter ny bolig, er det ikke kun selve boligen, som skal opfylde en række krav. Mindst lige så vigtigt er det at kende lokalområdets muligheder. Vil du vide mere om Randers, giver vi dig her overblikket over indkøbsmuligheder, uddannelse, kulturtilbud, naturoplevelser, shopping og transport i Randers Kommune.

Bylivet

Brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse, hyggelige torve og samlingspladser er med til at skabe en unik by-atmosfære i Randers. En bymidte fyldt med mindre specialforretninger og et moderne indkøbscenter med alverdens kædebutikker skaber de perfekte rammer for en shoppingtur.

I Randers finder den flotte natur sin vej helt ind i midtbyen, hvor du foruden udsigt over Gudenåen også finder flere små oaser med rig mulighed for at slappe af og nyde den omgivende natur. Seværdigheder, museer og kunstgallerier er desuden en del af bybilledet og absolut et besøg værd.

Uddannelsesmuligheder

Med mulighed for at læse fra alt til optiker, sosu-assistent, markedsføringsøkonom og frisør til sygeplejerske og mekaniker spænder uddannelsesudbuddet i Randers bredt. Findes din drømmeuddannelse ikke i Randers, men derimod i Aarhus, er der gode direkte tog- og busforbindelser hertil. Fra Randers til Aarhus Universitet er der max 45 min., og mange Aarhus-studerende vælger derfor også at bosætte sig i Randers som pendlere.

I en by med mange lokale virksomheder inden for industri, handel og privat og offentlig service er mulighederne for beskæftigelse i Randers efter endt uddannelse gode.

Kultur

Kulturudbuddet i Randers er stort, og du finder derfor både flere musik- og spillesteder, museer, teatre, attraktioner og oplevelsessteder. Se en kopi af Elvis’ Graceland i Memphis Mansion, oplev en tropisk atmosfære i Randers Regnskov eller hør nationale og internationale topnavne på Værket.

Er du til fest og farver er Randers Ugen et besøg værd – hvert år i august afholder Randers en festuge, hvor byen fyldes med muligheder for musikalske oplevelser og festivitas for både børn, unge og ældre.

Idræts- og foreningsliv

Som Team Danmark Eliteidrætskommune er Randers en by, hvor der er ekstraordinært fokus på sportsgrenene fodbold, håndbold, volleyball, badminton, atletik, triatlon, motocross og speedway. Byen har derfor både eliteidrætsskole for 7.-10 klasse, elitesportscollege og hele 23 idrætshaller med forskellige idrætsfaciliteter fordelt over kommunen.

I Randers findes desuden et meget aktivt foreningsliv. Blandt de 280 foreninger i kommunen finder du alt fra australsk fodbold til japansk popkultur. Derudover tilbydes der undervisning i en lang række forskellige fag og discipliner på byens 24 aftenskoler. Er du til sang og musik, er der ligeledes mulighed for at dyrke denne interesse i Randers, som har 26 børne- og voksenkor.

Parkkvateret i bydelen Sporbyen i Randers

5 nyopførte rækkehuse og 16 lejligheder i versioner med både 2, 3 og 4 værelser i størrelser varierende fra 57-130 m².

Naturoplevelser

Når vi taler om Randers, kommer vi ikke udenom at nævne Gudenåen og Randers Fjord som en særdeles vigtig del af byens identitet. Gudenåen, som er Danmarks længste vandløb, løber gennem byerne Tørring, Ry, Silkeborg, Bjerringbro, Langå og udmunder i Randers Fjord.

Er du til storslået natur og vil gerne opleve et rigt plante- og dyreliv, er Gudenåen et must. Gudenåen er Danmarks eneste flod og en populær feriedestination, som hvert år besøges af danske såvel som udenlandske turister.

Gudenåen har en vandmængde og dybde, som skaber et spændende fiskevand for personer, som holder af at fiske – og der kan derfor fanges både bækørred, laks, ål og gedde og mange flere typer fisk i floden.